Autor:
• Miercuri, Februarie 13th, 2013

Era primavara si era cald. Lasam in urma 20 de grade, fericire si amintiri de neuitat. Eram la un sfarsit si totusi  un alt inceput. Nu stiam pe atunci, dar ne astepta acasa in acel an un alt proiect de care trebuia sa ne ocupam. Ceea ce parea inainte un vis, deja se incheia ca o realitate. Parisul fusese al nostru. Si vrem sa credem ca va ramane mereu.

Ultima oara cand am vazut Parisul, stiu exact cu ce eram imbracata. Aveam un fular albastru, pantofi negri si pantaloni de culoarea prunelor de toamna. Ochelarii de soare cumparati cu Valen dintr-un magazin din spatele catedralei Notre Dame. Taram dupa mine un troller urias din care oricum aruncasem jumatate. Doar ca sa-l pot inchide.

Ultima oara cand am vazut Parisul, era o vreme atat de frumoasa de parca vroia sa ma pedepseasca ca plec. Casuta noastra ramanea singura si cu obloanele trase. Micuta gara de trenuri era parca mai pustie ca altadata. Sau poate asa vroiam noi sa credem?

Ultima oara cand am vazut Parisul, lasam in urma oameni dragi si ma intorceam la altii. Plecam cu tristete in priviri dar nerabdare in suflet. Coboram dintr-un tren ca sa ma urc intr-un avion spre casa.

Ultima oara cand am vazut Parisul, mi-am luat la revedere de la locurile dragi mie. I-am soptit malului stang al Senei o mica declaratie de dragoste, am imbratisat cafenelele mele preferate, am rostit o ultima rugaciune in micuta biserica romaneasca din cripta de la Saint Sulpice si am trecut sa savurez ultimele macarons de la Laduree. M-am oprit la capatul strazii pe care am locuit si am salutat pisicile vecinilor. Ele s-au lipit de picioarele mele si cred ca mi-au spus ca ma asteapta.

Ultima oara cand am vazut Parisul, magnolia din parc era inflorita ca niciodata. Ii fusesem alaturi inca de la aparitia primilor boboci si acum o paraseam in deplina ei stralucire. Am trecut pe langa ea si am mers pentru ultima oara la boulangeria din sat sa cumpar doua croissante si o bagheta. Le-am asezat pe masa, le-am fotografiat, am luat bagajul si am inchis usa.

Ultima oara cand am vazut Parisul mi-am promis ca voi reveni.


Alte posturi


Poti citi comentariile la acest post utilizand feed RSS 2.0. Comentarii si ping-uri inchise.

2 comentarii

  1. 1
    Larisa 

    Cam asa am simtit si eu la plecare, la prima mea vizita la Paris! De fapt cred ca inca mai simt asta si acum cand ma urc in trenul spre casa. Foarte faina magnolia. Abia astept sa vina primavara!!!

  2. 2
    vulpitza 

    @Larisa, ar cam trebui sa aiba primii muguri magnoliile din Paris. Anul trecut erau deja dati pe la jumatatea lui februarie.