Autor:
• Joi, Februarie 14th, 2013

Stau la birou si in fata am un  geam mare de unde vad Piata Unirii in plina ploaie. Oameni zgribuliti merg cu umbrelele in mana, unii la alte birouri, altii spre casa. Bucurestiul e cenusiu astazi dar inauntru e miros de cafea proaspat facuta. Atmosfera de visare, nu? Cel putin pana vine cheful de munca.

Parisul era exact la fel pe timp de ploaie. Singura diferenta era ca in cafenele nu puteai arunca un ac. Toate mesele ocupate, scaune in plus asezate in colturi, la bar plin de parizieni care-si savurau cafeaua. Pana si in picioare erau unii care comandau la pachet. La fel de zgribuliti ca si bucurestenii de azi. De ce oare e asa trist cand ploua? Daca si Parisul e trist pe timp de ploaie inseamna ca e ceva in aer, nu? Oare ce ne face din procesul ploii sa avem o asemenea stare?

In zilele ploioase din Franta alegeam muzeele ca sa ne petrecem timpul liber. Aveam vreme sa cutreieram toate incaperile, sa citim toate inscripitiile sau sa cautam ghizii pentru explicatii. Ieseam de acolo in pauza de pranz si nu de multe ori aveam surpriza sa ne astepte o raza de soare afara. Pe asemenea vreme era si un avantaj, nu trebuia sa stai prea mult la coada, turistii se speriau si se refugiau si ei prin taverne sau mici cafenele.  Am vizitat asa faimosul muzeu Orsay de care tot citisem. La prima vizita in Paris nu rezistasem sa stau doua ore ca sa procur biletele si ramasese nevizitat.

Intr-o alta zi de martie ploios am fost la cel mai vizitat muzeu de arta din lume pentru a doua oara. Era o zi de duminica si puteam intra gratis. Am profitat sa revedem celebrul zambet  si Venus din Milo.  Cand am iesit din Luvru era ora de varf si am preferat sa intram la un ceai decat sa luam metroul spre casa. Intre 17-19 este o provocare sa mergi cu metroul sau RER-ul. Daca nu te grabesti undeva e mai bine sa iei o pauza si sa astepti sa se elibereze traficul.

Ce mai poti face in Paris pe vreme ploioasa? Sa-ti petreci o dupa-amiaza in celebrul Lafayette. Dupa ce ai obosit bine de atatea cumparaturi si preturi, poti lua masa la restaurantul de sus. Bonus este privelistea, daca gasesti masa la fereastra ai in fata ta Turnul Eiffel in toata splendoarea lui. (Credit foto)

 

 


Alte posturi


Poti citi comentariile la acest post utilizand feed RSS 2.0. Comentarii si ping-uri inchise.

7 comentarii

 1. 1
  Bia 

  Într-un articol de anul trecut scriam asta:
  “Uneori mă imaginez într-o zi ploioasă de octombrie/noiembrie, citind până la uitare într-o cafenea din Montmartre, ridicând privirea din când în când să văd cum loveştea ploaia fereastra. Şi deşi cred că ştiţi şi cât urăsc eu ploaia, imaginându-mă acolo într-o asemena zi, pe o asemenea vreme, mă face parcă să iubesc Parisul mai tare. Când văd o scenă asemănătoare într-un film îmi imaginez că sunt eu aceea şi zâmbesc… la gândul că poate chiar am fost cândva. Cred că numai Parisul îmi poate da acest sentiment vis a vis de ploaie… chiar şi când nu plouă.” :)

 2. 2
  vulpitza 

  Pai iti doresc un octombrie in Paris atunci. Pe ploaie. Poate la 29 de ani? Ca la 30 trebuie sa fii intr-un loc cu mult soare, nu?

 3. 3
  Bia 

  Hahaha… da, la 30 in Italia ;) La mare undeva :P Sau… Spania? De asta mi-e frica să nu ajunga să-mi placă ca și Italia :) )

 4. 4
  vulpitza 

  Sigur o sa-ti placa. Nu stiu daca la fel de mult ca si Italia ca se sti eca prima dragoste nu se uita, nu?

 5. 5
  Bia 

  Da știu, bineînțeles, dar de exemplu, uite, dacă spun că am fost prin Italia și Franța și mi-a plăcut, mi se spune: “trebuie să mergi atunci în Spania, o să-ți placă și mai mult!” Nu odată am pățit, chiar și coordonatorul meu de doc. mi-a zis :)

 6. 6
  irina 

  Spania… <3

  Brrr, mie nu-mi place ploaia nicaieri. Prefer iarna :D Comentarii? :P

 7. 7
  vulpitza 

  @Irina: Pai e asa frumos iarna in Paris, mai ales de Craciun :) . Hai sa vedem si o dam in colo de ploaie.