Autor:
• Luni, Februarie 04th, 2013


Daca aterizati pe aeroportul Beauvais trebuie sa luati un autobuz care va duce pana la Porte Maillot. De acolo aveti legaturi spre centrul orasului cu metroul. Nu aveti cum rata statia, este capatul autobuzului si pana acolo nu sunt alte opriri.

Pretul unui bilet este de 15 EUR de persoana, mai scump decat acum un an. Se ajunge in maxim o ora. Ca si orar, fiecare autobuz pleaca cam cu 20 minute dupa aterizarea unui avion. Biletele se cumpara chiar din partea dreapta, cum iesiti din aeroport.

De la Porte Maillot se poate lua linia 1 de metrou (galbena pe harta metroului) si se ajunge in centru sau la Chatelet, de exemplu. Chatelet este o statie importanta de unde se poate lua si RER-ul, depinde unde trebuie sa ajungeti.

Daca doriti sa ajungeti spre centru, directia este Chateau de Vincennes. De la casa de bilete luati si o harta a metroului ca sa va orientati mai bine. Se distribuie gratuit in marile statii din Paris.

Un bilet de metrou costa 1,70 EUR si este valabil timp de 1.30 minute. Se poate folosi si pentru autobuz, intrati si iesiti de cate ori vreti in decurs de aceasta ora si jumatate.

Important de precizat: pastrati biletul pana la finalizarea calatoriei. Amenzile nu sunt de ignorat si am vazut foarte des controlori in decursul sederii mele in Paris.
Daca aveti de luat RER-ul, pretul unui bilet este de 4,40 EUR/persoana.

Am atasat harta metroului pentru a va ghida mai bine:


Alte posturi


Poti citi comentariile la acest post utilizand feed RSS 2.0. Comentarii si ping-uri inchise.

Comentarii inchise.