Autor:
• Joi, Ianuarie 31st, 2013

1. Prima varianta si cea mai ieftina este RER-ul. RER-ul este un fel de metrou rapid care nu are decat cateva opriri in Paris si imprejurimi. Este foarte bine conectat cu reteaua de metrou si semnalizat cu o linie mai groasa pe harta.
Un bilet de la aeroport pana in Paris costa 8,40 EUR/persoana si 5,90 EUR pentru copiii mai mici de 10 ani.
Important de precizat: Pastrati biletul pentru ca trebuie validat si la iesire.
Neaparat luati-va timp, sa nu plecati in graba. Se intampla des sa intarzie RER-ul sau sa trebuiasca sa-l schimbati si aeroportul este foarte mare. Se poate pierde mult timp pana la terminalul dorit, mai ales la intoarcerea spre Romania.

 

2. Exista si varianta unui autobuz. Scrie pe el Paris Shuttle si pretul este intre 17 si 27 EUR/persoana, in functie de cate persoane sunt. Puteti vedea aici orarul si preturile:

Paris Airport Shuttle, airport transfer from Orly and Roissy Charles de Gaulle CDG airport to Paris hotels.

 

3. Taxiurile se gasesc fara probleme. Pot ajunge la preturi situate intre 50-70 EUR, in functie de zona unde trebuie sa ajungeti.

 

4. Se mai pot lua si diferite autobuze, asta depinde si unde este hotelul situat (linia 2 spre Piata Charles de Gaulle sau linia 4 spre Gare de Lyon). Cel mai bine este sa intrebati la biroul de informatii daca vreti aceasta varianta ca sa nu le incurcati. Pretul la autobuz este intre 15-17 EUR/persoana.


Alte posturi


Poti citi comentariile la acest post utilizand feed RSS 2.0. Comentarii si ping-uri inchise.

3 comentarii

 1. 1
  Claudiu 

  Care e motivul pentru care biletul de RER trebuie validat și la ieșire? Nu-mi mai amintesc, nu se poate ieși din stație dacă nu se validează?

 2. 2
  Vulpitza 

  Cand iesi din RER se valideaza la fel ca la intrare. Probabil este inca o masura de verificare avand in vedere ca este mai scump decat metroul. Nu stiu daca este chiar in toate statiile dar in cele mari cu siguranta.

 3. 3
  Lucian 

  Sunt multi pasageri care intra fara sa taxeze biletul (fie sar pe deasupra, fie intra cu alti pasageri). In consecinta, RATP are doua optiuni: echipa de controlori la iesire sau necesitatea unei a doua validari a biletului, la iesire. Aceasta, a doua, este o optiune evident mai ieftina (nu neaparat si mai eficienta) de a le impune calatorilor sa cumpere bilet.

  E misto sa topai de colo-colo, fara bilet, e ieftin, insa e de facut o data, de doua ori, in caz de forta majora. Devine plictisitor, la un moment dat, plus ca nu merita amenzile, care se ridica pana la 45 Eur.