Autor:
• Duminică, Februarie 28th, 2010

      Vineri a fost prima zi adevarata in Paris. Dupa un  mic dejun  gustos, am pornit in jurul orei 11 spre Paris. Am luat trenul din Bures Sur Yvette si in 20 de minute am fost in Jardin de Luxembourg. Am vrut sa ne amintim de picnicul de anul trecut dar tocmai incepuse o rafala mica de ploaie.

Am luat-o in schimb printr-o parte preferata a mea, bulevardul Saint Michel, St. Germain, Place de la Sorbonne, spre Notre Dame. Iubesc aceasta parte a orasului, totul arde la maxim, este zona universitatii, este plin de studenti, tineri de toate natiile, baruri si cafenele la preturi foarte bune si mai putini turisti decat in alte parti. Am umblat aiurea prin zona, fara o tinta nume. Iesise soarele si era e zi perfecta de primavara.

Cand am ajuns  la Notre Dame deja a inceput o alta rafala de ploaie care a durat fix 3 minute, se anunta o vreme de Londra in toata regula. Dar totul se termina cu bine pentru ca soarele venea imediat in intampinarea noastra. Stralucea puternic ca sa ne faca sa uitam de vantul de mai devreme. Dupa ora 14 ne-a parasit vremea schimbatoare si a fost frumos pana seara. 

Nu am facut nimic anume toata ziua: ne-am plimbat, am trecut pe la cafeneaua Le Cafe Marly de la Louvru, am revazut piramida, am luat pranzul si am continuat prin gradinile Tuileries spre Champs Elysees. Ne-am oprit in barul preferat diin aceasta zona unde am admirat timp de 45 de minute o tona de oameni in varsta care veneau sa-si bea cafeaua sau ciocolata calda. Si cand zic in varsta ma refer la persoane peste 75 de ani…

Dupa atata lene intr-o singura zi, ne-am indreptat pasii spre o activitate mai culturala, aveam bilete la Opera. Daca nu ati  vazut opera Garnier, va recomand sa va intoarceti in Paris. Este superba si incarcata de istorie. La iesire o sa gasiti celebra cafenea Cafe de la Paix unde luau o gura de aer toate personalitatile artistice ale Operei sau cunoscuti oameni din intreaga lume dupa iesirea de la vreun spectacol.

Madalina ne astepta cu biletele si a urmat o seara placuta in compania lui Rachmaninov, Berlioz, Bizet si altii. Ca orice om care se respecta nu puteam incheia seara decat la o bere intr-un barulet din zona Chatelet pe care de-abia acum am descoperit-o. Cine spune ca Parisul nu are viata de noapte, nu a iesit intr-o vineri seara in oras!


Alte posturi


Category: Paris
Poti citi comentariile la acest post utilizand feed RSS 2.0. Comentarii si ping-uri inchise.

Un comentariu

  1. 1
    Bia 

     Hmmm… ce atmosferă mișto…

    Eu nu am văzut Louvru ziua, numai noaptea și am zis că data viitoare tre să mergem pe ziua să vedem piramida.