Autor:
• Luni, Noiembrie 30th, 2009

Inspirata de emotia Biancai din prima vizita importanta in Paris, m-am gandit sa va povestesc un pic despre un loc special din orasul luminilor, un loc care va ofera o oaza de liniste, literatura  si istorie la un loc.

Barul Hemingway de la hotelul Ritz este un loc care va ramane in amintirea oricarui iubitor de cocktail-uri, de Hemingway, de lux si de istorie. Marketingul nu a trecut pe aici fara sa lase urme (chelnerii stiu sa te faca sa te simti ca intr-un loc special) dar uiti repede de preturi sau de faptul ca barul este foarte mic dupa ce vezi peretii tapisati cu carti, ziare de epoca, lucruri care te fac sa crezi ca tocmai trebuie sa intre acolo un mare om.

Aici au baut pe rand: Maria Callas, Audrey Hepburn, Greta Garbo si multi altii. Si sa nu uitam de unde vine numele barului, Ernest Hemingway fiind un client fidel al hotelului si al barului de la parter. Se spune ca in acest bar a fost inventat celebrul cocktail Bloody Mary ("Mary cea sangeroasa",  care nu ar fi alta decat cea de-a patra sotie a scriitorului.) Hemingway se duce intr-o zi la barman si ii spune trist ca sotia i-a interzis categoric sa mai bea si ca il pune sa sufle de cate ori intra in camera. Barmanul  impresionat amesteca suc de rosii cu vodca din pahar, stiindu-se ca sucul de rosii neutralizeaza mirosul de alcool.

Aici puteti bea cocktail-urile obisnuite si altele facute special de catre barmani. Vi se vor servi alaturi (fara a fi taxati in plus) masline verzi cu diverse arome, chips-uri homemade (nu am inteles diferenta intre ele si cele cumparate ), pahare cu apa plata si castraveti si un bol de migdale prajite.  A.. si un trandafir pentru doamne

Duceti-va sa beti macar o cafea, asa cum fac acum mai toti turistii si veti dori sa va intoarceti!

 

 

 

 

 


Alte posturi

 • De fiecare data altfel!
  Sibiul... Se pastreaza la fel, se schimba mereu cate ceva. Este un amestec de ve...
 • O noua dragoste
  Din 2 februarie am adaugat o noua dragoste pe lista mea de francezi remarcabili:...
 • Prea tarziu, la Paris
  Prea târziu am ajuns la Paris, prea bătrân, n-am avut nici noroc, nici chemări,...

Category: Paris
Poti citi comentariile la acest post utilizand feed RSS 2.0. Comentarii si ping-uri inchise.

2 comentarii

 1. 1
  celina 

  Offf, pe aici nu am ajuns :(

  Data viitoare, nu?

 2. 2
  vulpitza 

  Sigur. Ai facut deja foarte multe pentru prima vizita